fbpx

Hajdú-Bihar is integrálódik az új hulladékgazdálkodási rendszerben

Megyei települések csatlakozhatnak a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft-hez. A pénzügyi bizottság mai ülésén elfogadta, hogy ennek érdekében a társaság megemelje törzstőkéjét – írja a dehir.hu.

A városban a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. szállítja a szemetet. Az önkormányzatnak 86 százalékos részesedése van a társaságban. Mivel áprilisban a DHK kivételével az állam valamennyi megyei hulladékgazdálkodási cégtől visszavonta az úgynevezett megfelelőségi véleményt, így az önkormányzatoknak új szolgáltatót kell keresniük. Ennek legegyszerűbb módja, ha a debreceni vállalat törzstőke emelésével a belépő önkormányzatok tulajdont szereznek a cégben. Az erről szóló előterjesztést támogatta a bizottság.

– Ennek megfelelően Hajdú-Bihar megye szinte valamennyi települése beszáll ebbe a cégbe. 40 ezer forintot fognak fizetni. Debrecen városa megemeli a cég törzstőkéjét. Ennek az a következménye, hogy a többi településnek nem kell közbeszerzést kiírni a hulladékszállításnak az elvégzésére – magyarázta Kőszeghy Csanád Ábel, a bizottság elnöke.

A cikk megjelenése a dehir.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: