fbpx

Róma hulladéka már csak az éven kerül Ausztriába

A római közszolgáltató vezetője bejelentette, hogy 2018-tól nem kívánnak több hulladékot Ausztriába szállítani, saját hatáskörben kívánják a hulladékot kezelni.

Miután a múlt évben Rómának nem sikerült megoldani a keletkező hulladék kezelést, múlt év decembere óta rendszeresen szállítják a hulladékot az ausztriai Dürnrohr településen működő hulladékégetőbe. Jelenleg hetente egy vonatnyi hulladékot szállítanak Alsó-Ausztriába egy 70.000 tonna mennyiségre lekötött szerződés keretein belül.

A római hulladékkezelő AMA vállalkozás ügyvezetője a sajtóban bejelentette, hogy 2018-tól nem kívánnak hulladékot Ausztriában ártalmatlanítani. “A hulladékot ott kell kezelni, ahol az keletkezett” – mondta az ügyvezető.

2013 és 2016 között a hulladékégetőmű közel 100.000 tonna hulladékot már fogadott Dél-Olaszországból, de 2017. évre csak Róma hulladékának ártalmatlanítására kötöttek egy egyéves szerződést, amely tovább nem hosszabbítható meg.

Rómának a hulladéktranszport kiemelt jelentőségű, mivel jelenleg helyben a tiltakozások miatt nem találtak megfelelő megoldást. Ehhez járul hozzá az AMA üzemeltető cégnél folyó nem megfelelő gazdálkodás és a korrupció, amely egy 650 millió eurós finanszírozási lyukat okozott a cégnél.

A következő hetekben a probléma tovább fog súlyosbodni, mivel minden tonna után már 138 eurót kell a rómaiaknak fizetni az ártalmatlanításért.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: