fbpx

Szemétszedés után csobbanás Tiszalökön

Két nap hajóépítést, majd öt nap rendületlen evezést és szemétszedést követően a Nagy Ugrással ért véget az idei PET Kupa – számol be a WWF Magyarország honlapján. A versenyen előkelő helyezést ért el a WWF Magyarország csapata.

Körülbelül 100 köbméter hulladék – ennyit gyűjtött össze a PET Kupa mezőnyének 16 csapata Dombrádtól Tiszalökig tartó útja során. A megnövekedett létszám lehetővé tette, hogy a tavalyi 65 köbméter helyett idén jóval több szeméttől – főként PET palacktól – szabadítsák meg a Tiszát és árterét a versenyzők.

A WWF Magyarország csapata és hajója, a Vízipanda az ötödik helyezést érte el a versenyen, és arra is hamarosan fény derül, hogy ez mennyi hulladékot jelent.

Július 9-én, a PET Kupa utolsó napján pedig – a hajók elbontása után – a WWF Magyarország szervezésében egy hatalmas, közös csobbanással zártuk az eseményt a tiszalöki strandon, amelyhez természetesen a helyiek is csatlakoztak. Minden év júliusának második vasárnapján rendezik meg ugyanis a Nagy Ugrást, amely az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése. Ilyenkor Európa szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyók, tavak vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.

A tiszalöki helyszínen a résztvevők interaktív, vizesélőhelyekkel kapcsolatos óriás társasjátékon tehették próbára tudásukat, mazsorettbemutató szórakoztatta a jelenlévőket, az ugrás előtt pedig vízipisztolyos „bemelegítéssel” készültünk a csobbanásra. Jövőre tarts velünk Te is!

Kattints a fotógalériáért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: