fbpx

Környezetvédelmi tábor hátrányos helyzetű gyerekeknek

Már 23 éve annak, hogy először készülődött a gyerekcsapat a táborozásra. Az első évben több, mint 60 gyerek élte át akár életében először, milyen a nyaralás. Azóta több ezer gyerek vett részt ezeken a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány által, kifejezetten a hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezett, egyhetes környezetvédelmi táborokon. Idén július 3-án pedig átlépi a tábor jelképes és Pilisszentkereszt valódi kapuját a 3000. nevelőintézeti gyermek.

Környezetvédelem, fizikai kísérletek és megannyi színes program

A világ számos országában tevékenykedő Reinhold és Carmen Würth Alapítvány a kezdetektől szívügyének tekinti, hogy az általa szervezett, és teljesen ingyenes részvételt biztosító tábor ne csak a felhőtlen vakációról, hanem a környezet védelméről is szóljon. A csodálatos helyszínen, Pilisszentkereszten szervezett tábor minden évben gondosan kidolgozott tematika szerint zajlik. A 62, 10 és 13 év közötti gyerek az egy hét alatt kirándulásokon vesz részt, megfigyeli a hely élővilágát. Idén az Óbudai Egyetem Bánki Karának tanárai a gyerekek bevonásával egy délelőtti program keretében érdekes fizikai kísérleteket is bemutatnak.

Dera-szurdok, Pilistető, Dobogókő: élmények terápiás jelleggel

A Pilisszentkereszti Erdészet külön vállalása idén is, hogy bevezeti a gyerekeket az erdőművelés, a vadgazdálkodás világába. Mivel 2017-et az ENSZ a fenntartható turizmus évévé nyilvánította, a turizmus szépsége és fontossága külön hangsúlyt kap. Ahogyan tavaly, úgy idén is a Dera-szurdok meghódítása a legizgalmasabb program a gyerekeknek, de nagy kaland a Pilistető megmászása és a dobogókői kirándulás is. Ezeknek a gyerekeknek – ellentétben a családban felnevelkedő társaikkal – nem természetes a közös kirándulás. Aki részt vehet a táborozáson, megtapasztalja az élmények terápiás erejét.

Életükben először nyaralnak

Horváth Sándor, a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány elnöke az idei táborozás kapcsán elmondta, hogy az eddigi 2971 gyerek és a most érkező 62 táborozó közül sokan életükben először üdülnek és tapasztalják meg, milyen ereje van a hétköznapokból, a megszokott környezetből való kiszakadásnak.

Táborozás szállodában

A gyermekotthonokban nevelkedő és a nevelőszülőknél élő gyermekek kiválasztásáért a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete (FICE) felel, ahogyan a gyerekeket kísérő pedagógusokat is ők biztosítják a tábor idejére. A táborozók és a pedagógusok számára a BV Továbbképzési Központ rendkívül jól felszerelt, felújított szállodája nyújt szállást és közösségi tereket az egy hét alatt.

A Reinhold és Carmen Würth Alapítványt 1991-ben alapította a Würth Szereléstechnika Kft., azóta is a vállalat biztosítja az Alapítvány működéséhez szükséges anyagi forrásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: