fbpx

Újra zöld kötvényt bocsát ki az Apple

Ez a második alkalom, hogy az Apple zöld kötvényt bocsát ki környezetkímélő átalakítások finanszírozására. 2016-ban 81 milliárd dollárnyi ilyen kötvényt adtak ki a vállalatok világszerte, ami duplája a 2015-ös összegnek. A kormányok is rákaptak erre a megoldásra – írja a Piac és Profit.

2016-ban a zöld kötvényekből befolyt pénzekből az Apple 442 millió dollárt fordított 16 zöld projektje kivitelezésére.

A jelenlegi kötvénykibocsátás egymilliárd dollár értékű, amiből megújuló energiás, energiahatékonysági és egyéb környezetkímélő projekteket finanszíroznak. Ez az első ilyen akció, melyet azóta hirdet meg nagyvállalat, hogy Trump bejelentette, kilépteti Amerikát a párizsi klímaegyezményből. Az időzítés jelzésértékűnek is felfogható. Az külön pikantériát ad az ügynek, hogy az Apple fenntarthatóságért felelős menedzsere Lisa Jackson, aki a Környezetvédelmi Hivatal, az EPA vezetője volt Obama alatt és nagy szerepe volt az előző amerikai elnök környezetvédelmi törvényeinek kidolgozásában és betartatásában.

További részletek a Piac és Profit oldalán ide kattintva.

A cikk megjelenése a piacesprofit.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: