fbpx

I ♥ PET – microsite a PET-palackok hasznosításáért

Magyarországon a háztartási hulladékkibocsátás évente 3,8 millió tonna, de ennek a mennyiségnek mindössze 5,5%-át gyűjtik az emberek szelektíven. Történik mindez annak ellenére, hogy a szelektív hulladékgyűjtők lefedettsége Magyarországon jelenleg 95%-os, így országszerte szinte minden településen adottak a szelektív hulladékgyűjtés feltételei.

A szelektiven.hu weboldal arra hívja fel a figyelmet, hogy megfelelő edukációval és a szelektív hulladékgyűjtésre való ösztönzéssel tudatosítható a fogyasztókban, hogy helyes felhasználás mellett az italos palackok nem károsak a környezetre, a palackozott italokat tehát bátran vásárolhatják és fogyaszthatják, amennyiben figyelnek arra, hogy a palackokat szelektíven gyűjtsék.

Az oldalt a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ), a magyarországi alkoholmentes italgyártók szakmai érdekvédelmi szervezete működteti, amely tagságában az ásványvízgyártók több mint 95 százalékát, az üdítőital- és a gyümölcslégyártók közel 80 százalékát képviseli.

Kampányuk során szeretnénk rávilágítani a szelektív gyűjtés fontosságára, szeretnénk felhívni a figyelmet arra: ha a PET-et szelektíven gyűjtjük, akkor újra felhasználhatóvá és fontos alapanyaggá válhat. Újrahasznosított PET-ből ugyanis nemcsak új palack, de számos használati tárgy, például virágláda, vállfa, szőnyeg, heverő, póló, ruha, nadrág, nyaklánc, cipő, táska, takaró, párna, fotel, rendszámtábla, de akár hátizsák is készíthető.

Jópofa animációk mutatják be a keletkező és a hasznosított hulladékok mennyiségét, videók mesélnek arról , hogy miként lesz a visszagyűjtött PET-palackból újra PET-palack, illetve az újrahasznosítás után milyen termékeket állítanak elő belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: