fbpx

Üzlet és környezetvédelem együtt?

Egy körülbelül 80 mérföldre nyugatra Londontól fekvő hulladéklerakón Adrian Griffiths startup-ja, a Recycling Technologies egy olyan találmányt tesztel, amellyel meg akarja menteni a világ óceánjait a műanyag hulladék szennyezéstől – számol be a Bloomberg. És természetesen a cégvezető abban bízik, hogy ezzel nagyon sok pénzt fog keresni.

A technológia nagyjából egy teniszpályának megfelelő helyet foglal el. Egyik végén mindenféle műanyag áramlik be a csomagolóanyagoktól a műszálas ruhákon és a szőnyegeken át elektronikus eszközök alkatrészeiig, másik végén a Plaxx névre keresztelt olaj jön ki. A végtermékből újra elő lehet állítani műanyagokat vagy fel lehet használni hajók üzemanyagaként.

Recycling Technologies – Innovative Solutions for End-of-Life Plastic from Connexxions Brand & Media on Vimeo.

A jelenlegi pilot projekt keretében naponta 2,4 tonna műanyag hulladékot dolgoznak fel, amelyet a brit kormányon kívül több mint száz magánbefektető finanszíroz.

A gép újrahasznosítási technológiáját a  Warwick University-n fejlesztették ki, amely abban egyedülálló más rendszerekkel szemben, hogy a feldolgozás előtt a műanyag hulladékot nem kell  anyagfajtákra válogatni, így elsőként kínál gazdaságos megoldást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: