fbpx

Válság, vezércsere és gyors utalás – pörgésben az FKF

Összesen 9,6 milliárd forint tartozást halmozott fel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) a budapesti Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-vel (FKF) szemben – írja a 24.hu.

Az egy éve létrejött, a szemétdíjakat központilag beszedő NHKV-nak valószínűleg ennél is több tartozása van más szolgáltatók felé, de az állami cég a 24.hu kérdésére azt állította: a szolgáltatási díjak kifizetése folyamatos, ahol pedig mégis csúszás van, ott alapvetően technikai, illetve elszámolási kérdések miatt nem tudtak fizetni.

Kérdés, hogy a kialakult helyzet mennyire függ össze azzal, hogy a múlt héten lemondott a cég vezérigazgatója, Csontos István, illetve Tarlós István múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta: az NHKV az FKF 130 éves működési során az egyik legnagyobb válságát éli át döntően azért, mert a koordináló szerv működésével megszűnt a cég nyereségessége, mivel nem minden tevékenységet finanszíroz az NHKV.

A 24.hu cikkének megjelenése után az NHKV arról tájékoztatta a lapot, hogy átutaltak 7,5 milliárd forintot az FKF számlájára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: