fbpx

Tiltakozó felvonulásokat tartottak a kormányzat klímapolitikája ellen

A vasárnap délelőtti politikai vitaműsorok csaknem mindegyikében szóba került az amerikai elnökség első száz napja és az előző napi harrisburgi nagygyűlés, amelyen tízezrek vettek részt és ünnepelték ovációval az elnököt.

“Donald Trump megkezdi elnöksége következő 1361 napját” – hangzott el a CNN hírtelevízió délelőtti politikai vitaműsorában. A CNN – miként a The Washington Post című napilap is – azt emelte ki a szombat esti nagygyűlésen elhangzottakból, hogy az elnök támadta a sajtót.

Trump valóban bírálta a sajtót, ám bel- és külpolitikai kérdésekről is hosszasan beszélt. Felsorolta kormányzata eddigi eredményeit, a munkahelyteremtésre irányuló döntéseit, köztük például a több ezer munkahelyet teremtő Keystone XL olajvezeték építésének beindítását, az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatos várható lépéseket, és szólt Észak-Koreáról, valamint arról is, hogy a párizsi klímaegyezményben való további amerikai részvételről két héten belül döntés születik. Ezt illetően elmondta, hogy kormánya várhatóan a párizsi egyezmény újratárgyalása mellett foglal majd állást.

Washingtonban és több más amerikai nagyvárosban szombaton este tiltakozó felvonulásokat tartottak a kormányzat klímapolitikája ellen. A fővárosban több tízezren vettek részt a meneten.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: