fbpx

A Föld Napját ünnepeljük

A programok már elkezdődtek. A Föld Napján minden évben – világszerte – a környezetvédelem fontosságára próbálják felhívni a figyelmet. Van szemétszedés, faültetés, és sok-sok gyerekprogram, hogy legalább a mai gyerekek jobban vigyázzanak a Földre – hangzott el az M1 Híradójában.

A környezetügyért felelős államtitkár azt mondta: a kormány 2014 és 2018 között összesen 2800 milliárd forintot fordít természetvédelemre. V. Németh Zsolt hozzátette: jelenleg mintegy 100 olyan program van folyamatban, amelyek célja az élhető és természetbarát környezet megteremtése.

A hulladékgazdálkodás területén van talán a legsürgetőbb feladatunk, hiszen át kell állnunk a körforgásos gazdaságra, ami egy teljesen új szemléletet követel meg mindenkitől, nem csak az államtól, az egyénektől, hanem az ipari szereplőktől is – tette hozzá az államtitkár.

A Föld Napját 1990 óta rendezik meg minden évben hazánkban. Az ehhez kapcsolódó programok országszerte folytatódnak a hétvégén is.

Forrás: hirado.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: