fbpx

Összevonja két hulladékkezelő cégét Zalaegerszeg önkormányzata

Egyesíti két profitorientált hulladékgazdálkodási cégét Zalaegerszeg önkormányzata, létrehozva ezzel egy Zala megye északi, illetve Vas megye déli részén tevékenykedő közös hulladékkezelő társaságot – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseit ismertetve számolt be arról, hogy a város önkormányzatának tulajdonában lévő Zala-Depo Kft.-be beolvad a társaság és Körmend önkormányzata által közösen tulajdonolt Müllex-Körmend Kft. A hulladékgazdálkodás rendszerének országos átalakítása március végéig lezárul, ez indokolta a Zala megye északi és Vas megye déli részén főként iparihulladék-kezeléssel foglalkozó társaságok átalakítását is.

A polgármester az MTI kérdésére hozzátette: A Zala-Depo 2016-ra várt éves árbevétele 1,6 milliárd forint körül alakul, a Müllex-Körmend pedig várhatóan 830 millió forintos bevétellel zárja az elmúlt évet. A Zala-Depo jelenleg mintegy 180 embert foglalkoztat, a Müllex-Körmend csaknem 50 dolgozónak ad munkát, a foglalkoztatottak létszáma az összevonással nem változik.

MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: