fbpx

Nem bírja el a Föld azt, ahogy élünk

A pazarlás az egyik legnagyobb mai probléma, az emberek jóval többet akarnak annál, mint amit igazából megengedhetnének maguknak – mondja el Pál János, környezetgazdasági agrármérnök a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Pál János szerint leginkább a szemlélettel vannak problémák, azzal a nézőponttal, hogy hogyan állnak az emberek a földhöz, a levegőhöz és a fogyasztáshoz.

Ha azt hisszük, hogy egy energiatakarékos hűtővel, vagy a környezetkímélő autónkkal kipipáljuk azt, hogy környezettudatos életmódot folytatunk, nagyot tévedünk. A bolygónk nem bírja el azt, ahogyan élünk – mondta el Pál János, környezetgazdasági agrármérnök a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Mivel tudjuk óvni környezetünk?

Ez többnyire azzal van összefüggésben, hogy egy átlagos ember mennyi vizet, áramot és gázt használ átlagosan. Ez természetesen összefüggésben van egy adott ország vagy város GDP-jével, de elmondható, hogy kisebb odafigyeléssel csökkenteni tudjuk ezek mértekét. Sokat számít egy bekapcsolva hagyott tévé, egy bedugva hagyott telefontöltő, még akkor is, ha nem tölt éppen telefont.

Forrás: hirado.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: