fbpx

Ezt a szatyrot meg is ihatod!

A műanyag zacskók ma az egyik legnagyobb környezeti veszélyforrást jelentik. Több mint egymillió műanyag zacskót használnak szerte a világon minden percben, amelyek jelentős része a hulladéklerakókban vagy az óceánokban végzi.

A mikroműanyagok jelentik a legnagyobb veszélyt

A Természetvédelmi Világszövetség új jelentése szerint az egyebek között műszálas ruhákból és autógumikból származó mikroműanyag-részecskék tehetik ki a világ óceánjaiban sodródó műanyagszemét akár 30 százalékát, és sok fejlett országban nagyobb mértékben járulnak hozzá az óceánok szennyezéséhez, mint a nagyobb plasztikhulladékok.

Egyre többen próbálnak tenni a műanyag zacskók ellen, ilyen az Avani vállalkozás az indonéziai Balin. A sziget, amely főleg az álomszerű strandjairól, gyönyörű pálmafáiról híres mára egy turisztikai hotspottá vált. A sziget virágzó gazdasága, a növekvő kereskedelem magával hozza az egyre nagyobb fogyasztást és ezáltal a növekvő hulladékképződést. Az Avani vállalkozás a szigetre egy olyan fenntartható és környezetbarát alternatívát kínál, amely mind a turisták, mind a helyiek számára pozitívumot jelent.

Ahelyett, hogy megszabadítsák a világot a műanyag zacskóktól, ami sajnos egy lassú és fájdalmas folyamat, a cég készített egy más alapanyagú zacskót. Ez az Avani “Eco Bag”. A szatyor manióka gyökérből készül, amely vadon élő növény Indonéziában, és az abból készített zsákot nem toxikus tintával nyomják meg.

Képtalálat a következőre: „avani eco bag”

Azon túl hogy a szatyor komposztálható, még meg is iható. Miután forró víz éri a zsákot, az folyékonnyá válik és feloldódva megiható. 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: