fbpx

Hulladéktároló ketrecbe zárt guberálók

Hulladéktároló ketrecbe zártak két roma asszonyt egy olasz szupermarket dolgozói , majd a róluk készült videót az interneten közzétették. Hatósági eljárás indult az ügyben – jelentette az olasz sajtó pénteken.

Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma asszonyt, akik a hulladék között kutattak, és interneten megosztott videót forgattak róluk. Az eset a toszkániai Follonicában történt.

A két nő egy szupermarketlánc egyik üzleténél, az utcai hulladéktárolókat körbevevő ketrecben kutattak, mikor a szupermarket három dolgozója néhány percre rájuk zárta a ketrecet, majd elengedte őket.

A ketrecbe zárt és elkeseredetten kiabáló két nőről forgatott videót a helyi csendőrök is látták, azonosították a szupermarket dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. Két férfi a ketrec mellett állva kinevette és gúnyolta a roma nőket, egy harmadik mindezt videóra vette.

Az internetes videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel.

A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, és reagált is rájuk a dolgozók felfüggesztésével. Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hangsúlyozta, hogy a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Bejelentette, hogy Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a “minősíthetetlen” magatartással szemben.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: