fbpx

Több mint 90 százalékban telített a hulladéklerakó

Kárpátalján, Ungvár és Ungvár járásainak hulladéklerakója 90,75 százalékra telített –  számol be a karpatinfo.net portál az Ungvári Városi Tanács sajtóosztályának jelentése alapján.

A projekt által tervezett hulladék mennyisége 1 260 000 tonna lehet, azonban 1998-tól, a hulladéklerakó működésének megkezdésétől már több mint 1 143 400 tonna szemét halmozódott fel.

Képtalálat a következőre: „ungvár hulladéklerakó”

Jelenleg a városi és a megyei hatóságok a hulladéklerakóval kapcsolatban több kérdést próbálnak megoldani: a jelenlegi hulladéklerakón mintegy 3 hektár terület regenerálása; az új földterület kialakításához szükséges eljárások megoldása, valamint annak továbbfejlesztése; eldönteni, mi lesz a szeméttel az új szeméttározó működtetéséig; befektetőket találni a modern, környezetbarát és költséghatékony feldolgozási technológiák kiépítésére – számol be az UNN Hírportál.

Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere megjegyezte, hogy a helyi hatóságok, a regionális és a körzeti kormánnyal együttesen dolgoznak ezen az ügyön.  Ami a kármentesítést illeti, Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója egy határozatot adott ki a szilárd hulladéklerakó földterületének regenerálására. Ezzel párhuzamosan, az Ungvári Városi Tanács 200 ezer hrivnyát különített el a regenerálási projekt kidolgozására. Továbbá, folytatódik a munka egy újabb feldolgozó komplexum kialakításán Rát (Ратівцi, Ungvári járás) település közelében.

Az Ungvári Városi Tanácsban hangsúlyozták, hogy jelenleg az Ungvári járásban közel 40 hely van, ahová illegálisan szállítják a hulladékot.

A cikk megjelenése a karpatinfo.net weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: