fbpx

Veszélyes hulladék is jöhetett

A 40 éve nem látott jég rengeteg hordalékot hozott magával a Tiszán. Nagyobb részük már útközben fennakadt a sekélyebb részeken, ugyanakkor még most is annyi szemét és uszadék sodródik a jéggel együtt a folyón, amennyivel több mint 10 focipályát le lehetne fedni – írja a hirado.hu.

Véleményezhető, hogy veszélyes hulladék is lehet a fölgyülemlett szeméthalomban. Tegnap hűtőgépet is láttam, abban veszélyes freon gázok lehetnek, illetve a szeméthalmot nagyon sok védett madár vette körül – nyilatkozta a Híradónak Szepesi Imre, Tisza-tavi Sellő Horgászegyesület elnöke.

A kiskörei vízlépcsőnél is mindent beborított az elképesztő mennyiségű hordalék. A pillérek között még úszó házakat és leszakított stégeket is átsodort víz.

Akkor fogjuk tudni elkezdeni a munkát, miután megnyugodott a folyó. Először az árvízvédelmi töltések vízoldali előtereit fogjuk megtisztítani, mivel ezek megközelíthetőek szárazon. A vízen úszó szemetet csak vízi járművekkel lehet eltávolítani, ehhoz pedig feltétel a biztonságos nyugalmi vízszint – fogalmazott Fejes Lőrinc, a kiskörei szakaszmérnökség vezetője.

A hulladékot a szakemberek szelektíven szétválogatják majd, a tüzelhető uszadékfát hasznosítják, a kommunális hulladékot pedig a szeméttelepekre szállítják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: