fbpx

Hulladékégető miatt tiltakoznak az esztergomiak

Napi 5-6 kamionnyi autógumi és műanyag földi maradványait tüdőzhetik be hamarosan az esztergomiak és a térségben élők. A tervek szerint ugyanis egy hulladék újrahasznosítási központ épülhet Párkányban. Az üzem ráadásul már jövő nyáron beindulhat – írja a hirado.hu.

Közel 20 millió eurós beruházásból hulladékfelhasználási és újrahasznosítási központ épülhet a felvidéki Párkányban hamarosan. A tervezett üzemben gumi és műanyag égetése zajlana majd. Párkány polgármestere szerint azonban a létesítményben nem veszélyes folyamatok mennének végbe. Eugen Szabó elmondta azt is, hogy az ilyenfajta központ a közepesen környezetterhelő kategóriába sorolható környezetvédelmi szempontból.

Az elképzelések alapján a létesítmény a párkányi ipari parkban, a volt papírgyár területén épülhetne meg, és napi 5-6 kamionnyi műanyag és autógumi megsemmisítését végeznék dolgozói. Ez évente mintegy 20 ezer tonna hulladék feldolgozását jelentené.

A jelenleg még tervszakaszban lévő elképzelést február 22-ig véleményezhetik a helyiek és a környéken élők a párkányi hivatalban. Ha viszont nem érkezik ellenvélemény, akkor már idén júniusban megkezdődhet az építkezés, és jövő nyárra már működésbe is állhat a szemétfeldolgozó cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: