fbpx

A kutya ugat, a karaván halad

Kilátástalan helyzetben van a budapesti szemétszállítás – derült ki egy a Magyar Nemzethez eljuttatott múlt év végi dolgozói gyűlésen készült, kiszivárgott hangfelvételből.

A lapban a felvételről megjelentetett idézetek alapján Csontos István a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. vezérigazgatója lelkesítő beszédet tartott a dolgozóinak. A múlt év végén portálunk is többször beszámolt az FKF-nél kialakult helyzetről, mely szerint a szakszervezet a béremelés érdekében sztrájkkal fenyegette a vállalat menedzsmentjét.

A vezérigazgató a gyűlésen reális képet próbált adni a bekövetkezett változásokról, a béremelést megakadályozó tényezőkről, ezzel lehűtve a sztrájkra készülő elégedetlen munkavállalókat.

A kérdés, hogy a kiszivárogtatott hangfelvétel a szakszervezet válaszlépése-e a sikertelen sztrájk miatt, a vezető-beosztott adok-kapok játék egy felvonása, vagy egyszerűen csak a politikai csipkelődés egy újabb fejezete. Egy biztos, sztrájk nincs, a hulladékszállítás fennakadás nélkül megy, vagy másképpen: A kutya ugat, a karaván halad.

Kapcsolódó tartalmunk:

Sztrájkhangulat az FKF-nél

A sztrájkhangulat hátterében a szakszervezetek által követelt 10 %-os béremelés elutasítása áll, az ügyvezető álláspontja szerint a “dolgozók túl sokat keresnek”. Korábban már az N1 TV és az alfahir.hu is beszámolt az FKF-nél történt gépjárműbeszerzésekről és tanácsadói szerződésekről, amelyek a dolgozói elégedetlenség hátterében állhatnak.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: