fbpx

Újrahasznosított tengerparti hulladékból készít ruhát a H&M

Az új H&M Conscious Exclusive kollekció mind fenntarthatóságban, mind stílusban nagyot lépett előre: a 2017-es kollekcióban nagy szerepet kapott az úttörő fenntartható BIONIC® anyag, ami tengerparti műanyag hulladékból készült újrahasznosított poliészter. A kollekció egy darabja, egy aprólékosan kidolgozott hajtásos ruha légies anyaga is tanúsítja, milyen természetesen alkotható gyönyörű stílus környezettudatosan.

A nőknek készült teljes kollekció, valamint a férfiaknak kínált lezseren elegáns viseletek mellett a Conscious Exclusive most első ízben tartalmaz gyerekeknek készült darabokat is. A kollekció április 20-tól világszerte mintegy 160 üzletben és online lesz elérhető.

„Büszke vagyok rá, hogy szerepelhetek a H&M Conscious Exclusive kampányban. Hihetetlen látni ebben a kollekcióban a fenntartható anyagok terén elért fejlődést, ami a divatvilág egészének fenntarthatóbb jövőjét vetíti előre” – nyilatkozta a szupermodell.

A Conscious Exclusive kollekció különleges darabokból áll, amelyek tökéletesek az új évszak ünneplésére. Kulcsfontosságú darab a púderrózsaszín, pliszírozott ruha, amely BIONIC® anyagból, vagyis tengerparti műanyag hulladékból származó poliészterből készült. Ez a kollekció olyan darabokból áll, melyek különleges alkalmakkor is viselhetők, és amelyek mindegyike a maga egyedi módján tanúsítja, hogy a legjobb stílus fenntartható anyagokból is készülhet.

„A H&M tervezői csapatának az idei Conscious Exclusive kollekció lehetőséget adott az egyszerre játékos és gyönyörű darabok megálmodására és megalkotására. Csodálatos érzés, hogy megmutathatjuk, mi mindent alkothatunk fenntartható anyagokból, úgy mint a BIONIC® anyagól készült pliszírozott ruhát” – mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M vezető tervezője és kreatívigazgatója.

A Conscious Exclusive a H&M egyik motorja a jövő fenntarthatóbb divatja felé. Jelenleg a H&M teljes kínálatának 20%-a készül fenntartható anyagokból (2015), és ennek arányát minden évben igyekszik növelni a vállalat. A H&M az újrahasznosított poliészter egyik legnagyobb felhasználója, és a biopamut egyik legnagyobb vásárlója a világon. A pamutanyagok esetében a kitűzött cél az, hogy 2020-ra 100%-ban fenntartható forrásokból származzanak. A H&M törekvéseinek része, hogy a fenntartható, jó minőségű divatot a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyék. További információ: about.hm.com/sustainability.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: