fbpx

Heves indulatok Szombathelyen

Idei első ülését tartotta a szombathelyi közgyűlés, ahol a 18 napirend közül a hulladékgazdálkodáshoz kapcsolódó napirend 2,5 órás vitát és heves indulatokat váltott ki.

Ellenzéki felszólalások szerint regionális központokat jelöltek ki politikai akarat alapján, ezek a központok döntik el, kik vehetnek részt a szolgáltatásban. Hiába van működő, munkaerővel, gépekkel ellátott cége a városnak, soproni és zalaegerszegi vállalatokat hoz helyzetbe, annak ellenére, hogy a szombathelyi cég is terjeszkedni akart. Mesterséges beavatkozás után Sopronba viszik a központot, ami aztán egy zalaegerszegi cégnek osztja le a piacot.

A polgármester válaszában kifejtette, hogy a Szomhull tavaly is és tavalyelőtt is segítségre szorult. Ez egy veszteséges tevékenység volt. A szemétszállítást központilag rendezik, nyilvánvaló az volt a döntés oka, hogy információkat kértek. Fél évvel ezelőtt abban állapodtak meg, hogy nyolc település kivételével nem látják el a szolgáltatást. Egy biztos, Szombathelyen pillanatnyilag elviszik a szemetet.

Az adok-kapokban elhangzott még, hogy a kormány valóban arra törekszik, hogy minél gazdaságosabb legyen a hulladékgazdálkodás. 131 szolgáltatóból 21-et jelölt ki, a Vas megyei 43 településsel a soproni cég bízta meg a Müllexet, előtte a Szomhull felmondta ott a szerződéseket.

A város érdeke, hogy a Szomhull visszaszerezze ezeket a területeket, erről egyeztetnek majd. Úgy tudja, a lerakó a város, az eszközök a SZOVA tulajdona, így biztonságban vannak. Az is kormányzati szándék, hogy egységes beszerzés legyen, ez Szombathelynek egy 900 milliós támogatás várható, amit valószínűleg a Szomhull vagy a SZOVA bonyolít le.

“Sopron csicskái leszünk, milyen szuper lesz, ha Sopronban intézik a szombathelyi hulladékügyeket.” – jött az ellenzéki válasz.

A polgármester véleménye szerint a városlakókat nem érdekli, milyen hulladékszállító cég viszi el a szemetet, és nekik a lakók érdekeit kell szolgálniuk.

Nagy valószínűséggel folyt. köv…….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: