fbpx

A szemétszállítás helyzetét kell megoldani minél hamarabb

A hulladékgazdálkodás ügyének megoldása lesz az új év legsürgősebb kihívása Maros Megye Tanácsa számára. Jelenleg ugyanis még az is előfordulhat, hogy 2017 elején nem lesz hová vinni a lakosságnál összegyűlt szemetet – írja a szekelyhon.ro.

megyeitanacs_evertekelo_b

Erről Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke beszélt csütörtök délután a Maros megyei sajtó képviselőivel megtartott évzáró találkozón. Hozzátette: a kedvezőbb forgatókönyv szerint a megyebeli hulladékot februártól akár előválogatás nélkül is a kerelőszentpáli tárolóban helyeznék el, ezt azonban még néhány külső körülmény, mint például a közbeszerzési törvény hiányosságai akadályozza.

Nem könnyíti meg a helyzetet a hulladék tonnájára kiszabandó 80 lejes új illeték 2017-es tervezett bevezetése sem, amely által városokon ötven, a falvakban száz százalékkal emelkednének a szemétszállítási díjak. Egy ilyen áremelkedés túlzott volna, vélte Péter Ferenc, az önkormányzatok megpróbálják az új illeték bevezetését elhalasztatni, de a helyzet egyelőre bizonytalan.

A cikk megjelenése a szekelyhon.ro weboldal hozzájárulásával történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: