fbpx

Nyilvánossá vált az NHKV közszolgáltatási koncepciója

A Köztisztasági Egyesülés november 22-24 között megrendezésre került konferenciáján a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) képviselői részletes tájékoztatást adtak a hazai hulladékgazdálkodás jelenéről és jövőbeni elképzeléseikről.

Az NHKV Zrt. elnök-vezérigazgatója Weingartner Balázs úr ismertette a Koordináló Szerv 10 hónapos működése során megszerzett tapasztalatokat és iránymutatást adott a közszolgáltatóknak a jövőbeni tervekről mind a hulladékáramok, mind a regionális működési rendszerek vonatkozásában.

Kövecses Péter fejlesztési igazgató előadásában bemutatásra kerültek az OHKT céljai és a regionális rendszerek fejlesztései, Hajnal Zsolt szakmai vezérigazgató-helyettes pedig az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos anomáliákról, valamint a szolgáltatási díjakról beszélt.

Azonnali feladatként jelent meg a nonprofit és a forprofit cégek teljes körű szétválasztása, mivel a jövőben közszolgáltatási feladatokat nem végezhet forprofit cég. Ennek érdekében a hulladékgazdálkodási rendszerelemeket minél előbb át kell adni üzemeltetésre a közszolgáltatóknak.

Az előadások a linkre kattintva érhetők el:

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás az elmúlt 10 hónap tükrében

Fejlesztési stratégia a nemzeti célok elérésére

Műszaki, szakmai elvárások új szempontrendszere

Műszaki, szakmai elvárások új szempontrendszere (OHKT, szolgáltatási díj, megfelelőség, integráció)

Facebook Comments

3 thoughts on “Nyilvánossá vált az NHKV közszolgáltatási koncepciója

 • Pingback:Indítja az integrációt az NHKV | Don't waste it! - Hírek a hulladék világából

 • 2017/01/09 at 19:37
  Permalink

  Az NHKV működésének átláthatóságához és megbízhatóságához csak egy adalék:
  valamikor 2016 szeptemberében (hihetetlen sötétségüket jellemző módon eddigi tájékoztatóik egyikén sincs dátum!) azt írták, hogy a csoportos beszedési megbízással fizetőknek nincs teendőjük, mivel a beszedést kezelő bank az első díjleemelés időpontjáig automatikusan módosítja a beszedési megbízás kedvezményezettjének adatait. (N.B.: 2016 márciusában emeltek le utoljára díjat.) Ezután röpke fél év múltán, 2017. január 9-én kézhez kapott tájékoztatójában az NHKV Zrt. közli, hogy a csoportos beszedési megbízás a 2016. 04. 01-től kiállított számlákra már nem érvényesíthető, mivel technikai okokból (?) a megbízásomat a Bankszövetség (?) nem tudta átvezetni. Ezért fizessek csekken, és a csoportos beszedésre vonatkozóan adjak a bankomnak új megbízást, s ezen túl adjak megerősítő tájékoztatást az NHKV Zrt-nek, amelynek kötelező elemeit fel is sorolja. A baj csak az, hogy adatoknál olyan számla oldalaira hivatkozik, amely számla nem áll a rendelkezésemre. Nem derül ki az sem, hogy esetemben ki a közszolgáltató (az NHKV Zrt. vagy esetemben a Vertikál Nonprofit Zrt.), továbbá mi a közszolgáltató UGIRO azonosítója (a múlt év szeptemberi levélben és az NHKV Zrt. honlapján feltüntetett azonosítója (?) nem azonos (A 25456790T125, ill. A25456790T112). Megjegyzem, az NHKV Zrt. URL-címét nem tüntették fel egyik levelükben sem. Ennyit az ügyfél- és polgárbarát attitüdről, a szakszerűségről, az alkalmasságról.

  Reply
 • 2016/12/19 at 21:38
  Permalink

  Tehát a full államosítás a cél, utánna jöhet a haverokkal a privatizáció, mert megvilágosodtak az okosok, hogy mégis csak gazdaságosabb, ha nem az állam csinálja.
  Az azért érthetetlen, miért kell két csúcs semmi: Nhkv zrt és az Nhsz. Az azért érdekes lesz amikor a bal kéz átteszi a másikba a pénzt. Nem lenne elég, ha csak az egyik nyúlná le a pénzünket?. Tudom nem elég, mert akkor nem lehetne mindenhavernak juttatni a közösből.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: