fbpx

Új környezetvédelmi program készül Zalaegerszegen

Új környezetvédelmi programmal kapcsolatban tartottak hétfőn fórumot szakembereknek a Zalaegerszegi Városházán – számolt be a város hivatalos portálja. Zalaegerszegen a 2017-2022 időszakra új koncepció készül, ami az eddig megvalósult programok eredményeire építve összegzi az újabb feladatokat.

Új környezetvédelmi program

Fotó: zalaegerszeg.hu

Zalaegerszeg élen jár a környezettudatosságban: a hétfői találkozó helyszínének ablakából például látszanak azok a napkollektorok, melyek nemrégiben kerültek az önkormányzat melléképületének tetejére. Emellett a város valamennyi projektjében igyekszik hangsúlyossá tenni azokat a szempontokat, amelyekkel nem csak élhetőbbé, de egészségesebbé is tehető Zalaegerszeg. A találkozón részt vettek egyebek mellett a Zalavíz, a Zala-Depo, a Vizügyi Igazgatóság, a Városgazdálkodás és az önkormányzat műszaki osztályának szakemberei. Jelen volt a Progressio Mérnöki Iroda is, amely partner a koncepció megvalósításában. Mint Kaleta Jánosné ügyvezető-igazgató fogalmazott: a fenntarthatóság régóta irányadó a zalai megyeszékhelyen.

Gecse Péter alpolgármester emlékeztetett: Zalaegerszeg már a TOP-, és a Modern Városok Program kapcsán is előtérbe helyezte a környezettudatos elveket. Ugyanakkor a civil észrevételek is fontosak a szakemberek számára.


A programot november végére állítják össze, melynek végső formája várhatóan december közepén készül el – hangzott el a találkozón.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: