fbpx

Haszonanyaggal kapcsolatos indikatív ajánlattételi felhívást indított az NHKV

A haszonanyaggal kapcsolatos, 2017. évben irányadó eljárásrend kialakítása érdekében az NHKV Zrt. előzetes piaci konzultációt kíván lefolytatni, melynek keretében indikatív ajánlatokat kér be.

Az ajánlatkérés egyik iránya felmérni azon kezelési kapacitásokat, amelyek a közszolgáltatók rendelkezésére állnak abban az esetben, ha saját kapacitásuk vagy műszaki, szakmai, személyi feltételrendszerük nem teszi lehetővé a begyűjtött hulladékok előkezelést/kezelését. Ezen elsősorban a csomagolási hulladékok kezelésre történő átadását értik, melynek végén a kezelt (bálázott) hulladék visszakerülhet a közszolgáltatóhoz, majd az NHKV Zrt. tudja elvégezni a haszonanyagok hasznosítóhoz juttatását.

Az ajánlatkérés második irányában fel kívánják mérni azon hulladékáramokat és kezelési kapacitásokat, amikor a közszolgáltatók által begyűjtött hulladék úgy kerül kezelés céljából átadásra, hogy a kezelésre átvevő gondoskodik egyben a kezelt hulladék hasznosítóhoz juttatásáról is. Ebbe a körbe elsősorban az elektronikai hulladékokat értik.

Az ajánlatkérés harmadik iránya amikor a közszolgáltatók által begyűjtött vagy előkezelt, esetleg idegen kezelő által előkezelt és közszolgáltatónak visszaadott hulladék közvetlenül hasznosítóhoz kerül átadásra.

Részletek ide kattintva érthetők el.

One thought on “Haszonanyaggal kapcsolatos indikatív ajánlattételi felhívást indított az NHKV

 • 2016/11/18 at 10:46
  Permalink

  A Ktdt. szerint pedig továbbra is:
  19. § (1)–(2)
  (3) Az állami hulladékgazdálkodást közvetítő szervezet – a veszélyes hulladéknak minősülő csomagolási hulladékok kivételével – kizárólagosan jogosult a termékdíjköteles termékekből képződött hulladékok hulladékkezelési rendszerében közvetítői feladatkör ellátására.

  Ht.:
  közvetítő: olyan gazdálkodó szervezet – az egyéni vállalkozót, valamint az egyéni céget ide nem értve –, amely más nevében szervezi a hulladék hasznosítását vagy ártalmatlanítását, ideértve azt az esetet is, amikor a közvetítő nem lesz a hulladék tényleges birtokosa;

  Ht. 2017. jan. 1-töl:
  32/A. § (1) Az állami hulladékgazdálkodási közfeladat keretében az állam
  c)91 ellátja az önkormányzatok közötti és a regionális koordinációt, amelynek keretében gondoskodik a közszolgáltatás során elkülönítetten gyűjtött és a vegyes hulladék kezelése során keletkezett hasznosítható hulladék hasznosításának megszervezéséről, továbbá koordinálja a hasznosításra nem kerülő hulladékok ártalmatlanítását,

  Most akkor ki szervez?

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: