fbpx

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte az Országos Környezetvédelmi Tanács

Az Országos Környezetvédelmi Tanács (OKT) fennállásának 20. évfordulója alkalmából köszöntötte a résztvevőket ünnepi konferencián V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár. Az OKT szerteágazó, elhivatott tevékenységével immár két évtizede segíti a környezetvédelmi tárca és a jogalkotók munkáját – mondta az államtitkár csütörtökön.

A Tanács a környezet védelméről szóló törvény és a természet védelméről szóló törvény hatályba lépésével, 1996-ban kezdte meg működését. Az OKT a környezetpolitika olyan sajátos szereplője, amely egyszerre biztosítja a társadalmi részvételt, a döntések tudományos megalapozottságát, valamint a gazdasági és társadalmi érdekek összehangolását – emelte ki V. Németh Zsolt.

Kép letöltése

Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Az államtitkár elmondta, a környezetvédő szervezetek, a gazdaság képviselői és a kormányzat véleménye is megegyezett abban, hogy szükség van egy olyan konzultatív szervezetre, amely a társadalmi, gazdasági és tudományos szereplőket tömörítve segíti a jogalkotót a megfelelő környezetpolitikai döntések meghozatalában.

A Tanács az elmúlt két évtizedben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az 1996 óta eltelt, négy nemzeti környezetvédelmi programot felölelő időszak során foglalkozott a környezet- és természetvédelem szinte valamennyi részterületével – mondta az államtitkár.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta, a XXI. században a természeti erőforrások megőrzése, a környezet védelme, a felelős, fenntartható gazdálkodás, a mezőgazdaság és a vidék fejlesztése egymástól elválaszthatatlan, egyre inkább felértékelődő feladat. Mindaz a kincs, ami hazánk birtokában van, a jövőben még nagyobb jelentőségre tesz szert.

Forrás: kormany.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: