fbpx

Hulladékos kérdések a parlament előtt

Ellenzéki pártok képviselői kérdeztek a parlamentben hulladékhoz kötődő témákban.

Jobbik: Komádiban magas a daganatos megbetegedések száma

Kulcsár Gergely (Jobbik) arról beszélt, hogy a Hajdú-Bihar megyei Komádiban évtizedeken keresztül működött egy szemétlerakó, és a településen máig magas a daganatos megbetegedések száma.
Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára azt mondta, sem a lerakó működése, sem annak rekultivációja óta nem érkezett megkeresés sem a hatóságokhoz, sem a tárcához. Hangsúlyozta, a mérések nem mutatnak ki veszélyes hulladékokat a területen.

LMP: kezdjenek foglalkozni az azbesztproblémával!

Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy Selypen és környékén sorra halnak meg az azbesztszennyezés áldozatai, a kormány pedig folyamatosan hátrál a felelősség felvállalása elől. Annak ellenére, hogy a helyi cementgyár bezárása után éveken keresztül nem gondoskodtak az azbeszthulladék ártalmatlanításáról – tette hozzá.
Mikor készítik el az országos azbesztkatasztert, mikor folytatódik a mentesítési program és mikor teremtik meg a hulladék kezelésének feltételeit? – kérdezte a politikus.
A válaszadó Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy az eljáró hatóságok minden esetben megtették a szükséges intézkedéseket, a képviselő által említett esetben pedig valószínűsíthető, hogy a környezetszennyezés és az egészségveszélyeztetés egy engedély nélküli bontás következménye.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .