fbpx

Ötvenezer lombgyűjtő zsákot kapnak ingyen a debreceniek

Elkezdték kiosztani a lombgyűjtő zsákokat az önkormányzati képviselők. Minden körzetben előre meghatározott időben és helyen lehet átvenni lakásonként öt darabot – írja a dehir.hu.

A Vargakertben osztották hétfő délután a lombgyűjtő zsákokat. A város idén is 50 ezer zsákot biztosít térítésmentesen a debreceniek számára. Az önkormányzat 12 millió forintot fordít erre az akcióra.

Ötvenezer zsákot osztanak ki ingyen

Ötvenezer zsákot osztanak ki ingyen

– A lakosoknak a lakcímkártyájukat kell bemutatniuk. Egy család részére öt darab zsákot tudunk biztosítani. Ha társasházról van szó, akkor azt is figyelembe vesszük, hogy mekkora kert – mondta el Orosz Aurélia Ibolya önkormányzati képviselő.

A zsákokba az összegyűjtött leveleket és a levágott füvet lehet belerakni. A megtöltött zöld zsákokat a hulladékgazdálkodási cég elszállítja.

– A lakosoknak az összekötött zöld zsákokat a kukáik mellé kell kitenniük, azokat a kommunális hulladékgyűjtő járatunk fogja elszállítani a depóniánkra – tájékoztatott Domokos Csilla, a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Kft. sajtószóvivője.

Az ingyenes zsákokon kívül megvásárolható, úgynevezett DHK-s zsákokban is össze lehet gyűjteni a faleveleket. A hulladékgyűjtők mellől ezeket is díjmentesen elszállítják.

Arról, hogy a képviselők hol és mikor osztják a lombzsákokat, ezen az oldalon tájékozódhatnak.

DehirMár osztják a lombgyűjtő zsákokat

A cikk megjelenése a dehir.hu weboldal hozzájárulásával történt.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .