fbpx

Idd meg és építs belőle házat!

A világon először egy egész falu  kerül kialakításra  a panamai Isla Colón Bocas Del Toro-n műanyag palackokból készült otthonokkal. A faluban 120 házat építenek fel palackokból a falut alapító Robert Bezeau tervei alapján, aki azon túl, hogy a sziget szépségét megőrizze és a lerakótól a hulladékokat eltérítse, kihasználja a műanyag kínálta más meglepő előnyöket is.

Untitled-1.jpg

A házak pet-palackokkal feltöltött acélketrecekből állnak, amelyet később hagyományos módon be is vakolnak. Az első két hálószobás lakáshoz 10000 darab palackot használtak fel, amely olyan hőszigetelési hatékonyságot mutatott, hogy 17 Celsius fokkal volt hűvösebb a lakáson belül, mint azon kívül. Mindezek mellett a szerkezet földrengésbiztos, vagy akár egy cunami esetén úszó deszkaként is szolgálhat.

HomePage_Photo2.jpg

A vezetékek a ketrecen belül kerülnek kialakításra, valamint szabványos ajtókkal és ablakokkal rendelkeznek az épületek. Nagy előnye még, hogy a hagyományos építési móddal szemben töredék idő alatt elkészülhet és komoly költségmegtakarítást is jelenthet.

Bluff.jpg

Forrás és képek: www.plasticbottlevillage.com

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: