fbpx

Lezárult a nyomozás, nem történt visszaélés radioaktív anyaggal Nyíregyházán

A lezárult nyomozás megállapítása szerint nem történt visszaélés radioaktív anyaggal a nyíregyházi kórház onkológiai sugárközpontja régi épületének elbontásakor – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Szilágyi László elmondta, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája egy országgyűlési és egy helyi önkormányzati képviselő feljelentése alapján radioaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az eljárásban “a rendőrség beszerezte a tényállás tisztázásához szükséges legfontosabb iratokat, majd a nyomozó hatóság igazságügyi sugárbiológus szakértőt rendelt ki annak megállapítására, hogy a nyíregyházi kórház onkoradiológiai osztályát érintő építkezés során keletkezett hulladékok között vannak-e olyanok, amelyek veszélyesek az emberi életre, egészségre, illetve az élő és élettelen környezetre” – emelte ki az ügyészségi szóvivő.

A szakértő megállapította, hogy a szétszerelt berendezések darabjai, valamint az elbontott épületek törmeléke nem tartalmazott veszélyes radioaktív anyagot.

Szilágyi László hangsúlyozta: a szakértői vélemény alapján nem történt bűncselekmény, ezért a hatóság július 25-én a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d blogger ezt szereti: