fbpx

Pokemon GO: már a hulladékkezelő központok is veszélyben

A Pokemon GO játékosok akár a saját életükkel is játszanak, ha hulladékkezelő központok, hulladéklerakók területére mennek.

Néhány nappal a Pokemon GO hivatalos megjelenése után az Egyesült Királyságban a BusinessWaste alkalmazottai már észlelték, hogy Pokemon trénerek kezdtek el vándorolni a kezelőművek veszélyes területein, úgy hogy nincsenek tisztában a valós veszélyekkel.

A cég munkatársainak már figyelmeztetni kellett mind gyerek, mind felnőtt játékosokat a rájuk leselkedő veszélyekről. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a mobil játék egyesíti a képzeletbeli és a való világot, a játékosok azt gondolják, hogy hallhatatlanok.

A játékban a képzeletbeli világ a valóság felé emelkedik és háttérbe szorul a helyszín megfelelősége. A cég alkalmazottjai az alábbi incidensekről számoltak be:

  • egy felnőttet meg kellett kérni, hogy hagyja el a hulladékkezelő központot, mivel a kezelő gépek körül játszott
  • egy család Pokemon vadászatot folytatott egy működő hulladéklerakón, a figyelemfelhívást követően a biztonságiak kikísérték őket
  • egy tinédzser egy fémgyűjtő konténerbe mászott
  • két fiatal kilépett egy kukásautó elé, amikor egy Pokesop-ot kerestek

Az első pillanatra komolytalannak tűnő játék valóságos hisztériát váltott ki már számos országban, várhatóan nálunk is megjelennek a zombiként telefonnal a kézben botorkáló pokémonvadászok az utcákon.

Ha valakinek van hazai hasonló tapasztalata, ossza meg velünk!

A Pokemon GO-ról:

A Pokémon GO játék első fázisának lényege, hogy az ember jöttében-mentében megkeresse a közeli GPS koordinátákra elhelyezett zsebszörnyeket, akiket a meséből ismert golyót dobálva foghat el.  Ha a pokémon közvetlen közelébe kerülünk, az app a lényt virtuálisan a telefon kamerája segítségével a valódi háttér elé vetíti, így láthatjuk, hol is tanyázik pontosan. Az így készült képeket a szerencsés felhasználók tömegesen osztják meg a közösségi oldalakon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: