fbpx

Megérkeztek az új hulladékgyűjtő edények

Újabb eszközökkel bővült a hulladékgazdálkodási rendszer Hatvanban. Korábban már szereztek be új gépeket az eszközbeszerzésre fordítandó többlettámogatásból, most pedig hulladékgyűjtő edényeket vásároltak belőle. Az edények azonosítóval történő ellátása folyamatban van – írja a hatvanihirlap.hu.

hulladekos_sajttaj_07

– Jelenleg tesztüzemben van a hulladéklerakó udvar, most gyűjtik azokat az adatokat, amelyek alapján ki tudják alakítani azt a díjfizetési rendszert, amely megfelelően garantálja a hulladékgazdálkodást az érintett 19 településen. Folyamatosan érkeznek be azok az adatok, amelyek megmutatják, mennyi hulladékot helyezünk el a lerakóban. Ez azért fontos, mert a jelenlegi hulladékgazdálkodásnak a legnagyobb költségű eleme a lerakóban való hulladékelhelyezés. Amennyiben csökkentjük a hulladék mennyiségét, akkor ezt a legnagyobb költségű elemet is csökkenteni tudjuk. Mindemellett arról is várjuk az adatokat, hogy mennyire használják ki a lakosok a szelektív hulladékgyűjtést – fejtette ki Horváth Richárd polgármester.

hulladekos_sajttaj_12

A mostani eszközbeszerzés során 23875 db kommunális gyűjtőedénnyel, 118 db acél konténerrel, 43 db zárt acélkonténerrel, valamint 3 db 32 köbméteres zárt multiliftes acélkonténerrel bővült a hulladékkezelő központ. Horváth Richárd polgármester kiemelte: ezeknek köszönhetően ki tudják cserélni újakra a lakosságnál lévő jelenlegi gyűjtőedényeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: