fbpx

Elindult a hajdúsági üvegjárat

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezésére elindult a hajdúsági üvegjárat, az újrahasznosítható üvegek összegyűjtése – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón a cég ügyvezetője.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Kathy Zsigmond elmondta, napjainkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a szelektív hulladékgyűjtés, azon belül is az üvegek szelektív begyűjtése. A hazai előírás szerint évente fejenként 6 kilogramm üveget kellene begyűjteni, ezzel szemben másfél kilogramm újrahasznosítható üveghulladék gyűlik össze átlagosan lakosonként. Ennek a hátránynak a ledolgozása érdekében a nem visszaváltható üvegek begyűjtésére indították el a hajdúsági üvegjáratot.     Sánta Krisztián divízióvezető a részletekről közölte: eddig 50 vendéglátóipari egység és intézmény számára vezették be a próbaüzemi begyűjtést, aminek keretében rekeszeket osztottak ki a nem visszaváltható üvegek gyűjtésére.
A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 15 településen végzi a hulladékszállítást. A lakosságnak a napokban szállították ki az üveggyűjtő edényeket. A nem visszaváltható üvegek begyűjtése a lakosságtól júniustól kezdődik.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: