fbpx

Tiszavirágos szelektív gyűjtő épült a rakparton

Nemcsak praktikusak, szépek is a Huszár Mátyás rakpart új szelektív hulladékgyűjtő edényei. A Vesmás Péter tervezte hulladékgyűjtőket az ATIVIZIG építette be – írja a szegedma.hu.

lepcso_szelektiv_hulladek01_gs

A rakparti lépcsősorok alatt, összesen 11 helyen helyezett el 3-3 edényt még február végén. A gyűjtőedényekbe üveget, kommunális hulladékot és PET-palackokat dobhatnak be a rakparton sétálgatók, amivel az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szándéka, hogy minél kevesebb szemét lepje el a lépcsősorokat főleg fesztiválok idején és a nyári éjszakákon.

Amint beköszönt a hívogató tavaszi idő, az alsó rakparti lépcsőkön több százan is megfordulnak, hívta fel a figyelmünket Kozák Péter igazgató, az ATIVIZIG ezért tetszetős, ugyanakkor hasznos megoldást keresett a hulladék elhelyezésére. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. korábban is gondoskodott hulladékedényekről a Tisza-parton, a Vespás Péter tervezte, kérészekkel díszített fémtárolók azonban nemcsak szebbek, többeket szolgálnak ki.

lepcso_szelektiv_hulladek02_gs

Az új szelektív edényeket már egy hónapja használják a szegediek, bár amint azt Kozák is megjegyezte, valódi terhelésnek a nyári éjszakákon lesznek kitéve. A bulizók, fesztiválozók hétvégente megkeserítik a rakpartot takarítók munkáját: zsákszámra szedik össze a törött üvegeket, valamint az eldobált sörös dobozokat annak ellenére, hogy a város környezetgazdálkodási cége több hulladékedénnyel is ellátta már a környéket. Az igazgató hozzátette, a rakpart mentén hét kamerával ellátott térfigyelő rendszer működik, ami elsősorban nem a tettenérését szolgálja, de visszatartó ereje lehet a szemetelőkkel szemben is.

Tavaly júniusban írtuk meg, hogy a felújított partfal zugait – ahová most a szelektív edények kerültek – birtokba vették a hajlék nélküliek. Olvasóink közül akkor többen is nemtetszésüknek adtak hangot, s a megoldást abban látták volna, ha az egymással szembefutó lépcsők alatti helyeket beépítenék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: