fbpx

Változik a lomtalanítás rendje Miskolcon

Mostantól a lakosság igényeihez igazodnak, és nem a szolgáltató dönti el, hogy mikor legyen lomtalanítás. A változtatással a közterületek rendjét és tisztaságát szeretnék megóvni. A lakosság mindezt kérheti a MiReHuKöz-nél vagy a társasházak közös képviselőitől – írja a minap.hu.

Tóth Gábor, a Győri kapu 75-85. közötti társasház kezelője jó iránynak tartja, hogy a lomtalanítás egy adott, a társasház által kért időpontban fog megtörténni. – Így kevesebb lesz a szemét a lakótérségben. Viszont rám valamivel nagyobb szervezés hárul – fűzte hozzá.

A közös képviselőnek ugyanis a hulladék típusát és mennyiségét, az elszállítás időpontját, a megrendelő címét és elérhetőségét is meg kell jelölni az igénybejelentéskor.

Ladányi-Kubus Valéria, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. PR és marketing munkatársa ismertette, annyiban más a helyzet, hogy a lakos nem egyedileg jelenti be az igényét, hanem a társasházi közös képviselővel egyeztetve kérnek konténert.

– A konténert az egyeztetett időpontban kihelyezik, és 24 óráig van lehetőség a lakosoknak belehordani a lomhulladékukat – mondta.

A családiházas övezetben a lakos maga igényli a lomtalanítást, azonban ott nem konténert rendelnek, hanem az igénylő által előre jelzett lom mennyisége alapján a szolgáltató megfelelő szállító járművet küld és 6 és 14 óra között szállítja el az ingatlan elé készített lom hulladékot. Lomtalanításkor továbbra sem szállítják el a háztartási és zöldhulladékot, az építési törmeléket, valamint a veszélyes anyagokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: