fbpx

75 éven felülieknek jár automatikusan az ingyenes szemétszállítás

A költségvetés mellett több döntést is hozott mai ülésén a közgyűlés. Júliustól például 70-ről 75 évre emelik a korhatárt abban a körben, akiknek ingyen szállítják el a hulladékát – írja a dehir.hu

2003-ban vezette be Debrecen azt az országosan egyedülálló kedvezményt, hogy a 70 év felettieknek nem kell fizetniük a hulladékszállításért. Az önkormányzat most arról döntött, hogy a korhatárt 75 évre emeli július elsejétől, 70 és 75 év között pedig rászorultsági elven kapják meg a támogatást a nyugdíjasok. A korábban szerzett jogokat nem érinti a döntés. Az ellenzéki képviselők nem értettek egyet a javaslattal, szerintük ez visszalépés a korábbi szociális kedvezményhez képest. A Jobbik kijelentette, hogy nem támogatják a javaslatot.

– Nem tartom jó iránynak, mindamellett, hogy további adminisztrációs terhet jelent magának az önkormányzatnak és nyilván az időseknek is, akiknek igazolniuk kell, hogy a jövedelmük a meghatározott összeg alatt van – hallhattuk Kőszeghy Csanád Ábel frakcióvezetőt.

Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt mondta: az önkormányzat 2003 óta több mint 17 milliárdot fordított a 70 év felettiek kedvezményes hulladékszállításának biztosítására. Az újabb döntés meghozatalára fenntarthatósági okokból van szükség és azért, hogy érvényt szerezzenek a rászorultság elvének.

– Azt gondoljuk, hogy ezt a lehetőséget meg kell tartani Debrecenben, és ennek az a módja, hogy gyakorlatilag nem elveszünk ezt a kedvezményt, hanem szociális alapon adjuk a jövőben, ez egy óriási különbség – jelentette ki Balázs Ákos.

DehirFontos döntéseket hozott a városi közgyűlés

One thought on “75 éven felülieknek jár automatikusan az ingyenes szemétszállítás

  • 2017/11/15 at 21:19
    Permalink

    Tisztelt Zrt.
    Kecskeméten ingyenes-e a szemét szállítás 70 év felett? Kecskeméti Béláné kérdezi Kecskemét, Fecske u. 40. alól. Ha igen mi a teendő?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: