fbpx

Véleményezésen a radioaktív hulladék kezelésére vonatkozó tervezet

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyeztetésre bocsátotta Magyarország nemzeti programja a kiégett üzemanyag és a radioaktív hulladék kezelésére c. dokumentumról készített tematikát. Véleményezési határidő: 2016. január 4., Hétfő, 16:30 óra.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet 7.§ (5) bekezdése előírja, hogy a kidolgozó a környezeti értékelés (4) bekezdés szerint elkészített tematikáját, ütemezését, valamint a környezet védelméért felelős szervekkel való esetleges további konzultációkra vonatkozó javaslatát és a nyilvánosság tájékoztatásának, észrevételei kérésének tervezett módját a környezet védelméért felelős érintett szerveknek megküldi, és nyilvánosságra is hozza.

A tematikával kapcsolatos véleményét, javaslatát a hat.atomenergetika@nfm.gov.hu e-mail címre 2016. január 4-ig várják.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közli, hogy a szakmai szervekkel már egyeztetett tematika alapján folyamatban van a Környezeti Jelentés elkészítése, mely 2016 januárjában szintén a honlapon – véleményezés céljából – elérhető lesz.

A teljes anyag elérhető: www.kormany.hu weblapról.

Forrás: NFM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: