fbpx

Robotokkal környezetünk tisztaságáért

A Trash TrekChallenge keretében a fiataloknak a való életből vett hulladékgazdálkodási problémákat kellett megoldaniuk – írja a gyartastrend.hu.

A verseny történetében először 2016-ban Németországon kívül rendezik meg a First Lego League (FLL) nemzetközi robotikaverseny-sorozat közép-európai döntőjét. A 10–16 éves fiataloknak szóló megmérettetés fináléjának rendezési jogát a debreceni NI Hungary Kft. nyerte el. A kezdeményezés a világ 80 országának mintegy 290 000 fiatalját szólítja meg. A közép-európai régióban 2002 óta minden évben megtartják. A diákoknak oktatási célra kifejlesztett Lego Mindstorms robotokat kell többek között megtervezniük, felépíteniük és autonóm feladatok elvégzésére programozniuk. November harmadik hétvégéjén tizenegy magyar csapat részvételével a robotprogramozók regionális küzdelmét rendezték meg Debrecenben. Az idei versenytematika a hulladék feldolgozása és újrahasznosítása volt.

Hulladékkezelés programozott Lego robotokkal (forrás: NI)

Hulladékkezelés programozott Lego robotokkal (forrás: NI)

 

A Trash TrekChallenge keretében a fiataloknak a való életből vett hulladékgazdálkodási problémákat kellett megoldaniuk. Így a korábbi évekhez hasonlóan olyan meglepő és kreatív megoldásokat is lehetett látni például a szemét szelektálására, mint az eldobott műanyag palackok szenzoros érzékelése a folyókban, vagy egy hulladékszelektáló adagoló bemutatása. A jelenlévők megismerhették, hogy a haj nemezelése hogyan segíthet az olajszennyezés elleni küzdelemben, vagy például találkozhattak a Trashpoly nevű társasjáték ötletével is, amellyel a tudatos hulladékgazdálkodásra nevelés már gyermekkorban elkezdhető.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.gyartastrend.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: