fbpx

Fejleszti hulladékhasznosítási tevékenységét a Jász-Plasztik Kft.

Bővíti hulladékhasznosító innovációs bázisát a jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,3 milliárd forintot fordít tesztüzemi berendezésekre – közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A közleményben ismertetik: a beruházás csaknem 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg az év végéig a cég jászberényi székhelyén, valamint nyíregyházi, nagyrédei, jászapáti telephelyein, és 63 új munkahelyet teremt.

A kft. célja, hogy hulladékhasznosítási tevékenységét saját k+f bázisán továbbfejlessze, és a fejlesztési eredményeket tesztüzemi gyártás keretében is tesztelni tudja.

A kutatások eredményei közvetlenül felhasználhatóak lesznek a feldolgozóipari termelésben, nemcsak a Jász-Plasztik Kft. üzemében, hanem – más vállalkozásoktól kapott k+f megbízások teljesítése révén – általában a hulladékhasznosítási tevékenységben is – jelezték a közleményben.

A fejlesztés keretében tesztüzemi célokat szolgáló gépeket és berendezéseket szerelnek fel a regranulátum-előállítás és műanyag-fröccsöntés technológiájához, valamint fröccsöntő szerszámok gyártásához, ólomhulladék hasznosításához és savas akkumulátorok újrahasznosításához kapcsolódva.

Az 1994-ben alakult Jász-Plasztik Kft. műanyagfeldolgozó és szerszámkészítő tevékenysége mára akkumulátor-gyártással és egyéb termelő és kereskedelmi szolgáltató tevékenységgel is kibővült. A cég évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.

A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. éves értékesítési nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 108,2 milliárd forintot, 2013-ban több mint 101,9 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye a 2013. évi 4,4 milliárdról 7,2 milliárd forintra nőtt 2014-ben.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: