fbpx

Már az irodában újrahasznosítaná a papírt az Epson

Az elsősorban nyomtatóiról ismert Epson ma bemutatta a Paperlab nevű termékét, amely segítségével a nagy papírfogyasztású irodák helyben újrahasznosíthatják a szükségtelen papírlapjaikat. A vállalat egyelőre kevés konkrétumot árult el a termékről, így a piacra kerülésének ideje és várható ára sem ismert – írja a pcworld.hu.

Már az irodában újrahasznosítaná a papírt az Epson

Végfelhasználói szempontból elméletileg nagyon egyszerű az eszköz: be kell helyezni a hulladék papírt a megfelelő nyílásba, testre kell szabni az új papír vastagságát és sűrűségét, végül pedig meg kell nyomni az indítás gombot. A munkafolyamat elindulása után körülbelül három perccel a Paperlab elkezdi kinyomni az új papírt, A4-es méret esetén percenként akár 14 darabot. A termékkel A3 méretű lapok is készíthetőek.


Mint említettük, a különféle technikai részletek nem ismertek. Annyi biztos, hogy villamos áramon kívül vízre is szüksége van a PaperLabnak, de állítólag csak egy nagyon kis mennyiségre. A működtetési és karbantartási költségeket homály fedi. Puszta spekulációnk szerint az eszköz beszerzése valószínűleg csak a brutális mennyiségű papírt használó cégeknek és hivataloknak érheti majd meg.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://pcworld.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: