fbpx

Nem drágul a makói szemétszállítás

Várhatóan 2016 első két negyedévében is a mostani árakon szállítják el a szemetet Makón – derült ki a keddi rendkívüli testületi ülésen. Ennek oka, hogy a városi hulladékgazdálkodást jövőre a DAREH szervezi, de a részvénytársaság még nem alakult meg – írja a promenad.hu.

– Elfogadtuk a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (DAREH) azon díjpolitikáját, melyet jövőre majd a miniszter fog jóváhagyni – nyilatkozta Czirbus Gábor alpolgármester a keddi rendkívüli testületi ülés után. Konkrét számokat még nem lehet tudni, mert csak a számítási sémát tartalmazta az előterjesztés. Emiatt egyelőre 2016. január elsejével nem változnak a szemétszállítási díjak és a jelenlegi szolgáltató viszi el a hulladékot.

Ennek oka, hogy még nem alakult meg a DAREH Zrt., amely a jövőben végezné ezt a szolgáltatást a dél-alföldi régióban. Amint létrejön ez az új cég – ez várhatóan 2016 első két negyedéve után fog megtörténni – tájékoztatják a lakosságot a változásokról és az új díjszabásról. A törvény értelmében egységes díjszabás lesz, s ennek jóváhagyása miniszteri feladatkörbe kerül.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://promenad.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: