fbpx

DK: népszavazás döntsön a százhalombattai gumiégető felépítéséről!

A Demokratikus Koalíció helyi népszavazást kezdeményez arról, hogy épülhet-e Százhalombattán gumiégető, mert a párt azt akarja elérni, hogy a lakosság  dönthesse el, akarnak-e egy  ilyen üzemet az otthonuk szomszédságába – közölte az MTI-vel a Pest megyei 8. választókerület DK-s elnöke.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Szabó Attila a Magyar Nemzet információjára hivatkozott, amelyik szerint Százhalombattán építene hulladékfeldolgozót az októberben alapított Homatech Zrt., amely Csányi Sándor OTP-elnökhöz köthető. A lap arról számolt be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníttatná a beruházást.
A politikus hangsúlyozta, hogy így meg lehetne kerülni a százhalombattai önkormányzatot, a környezetvédelmi szerveket, és a százhalombattaiakat is. “Csányi Sándor tervezett gumiégetője” egy olyan szlovák technológiát használna, amely már gumihulladék-halommá változtatta Dunaszerdahely egy részét – jelentette ki a százhalombattai önkormányzati képviselő.
A Demokratikus Koalíció szerint senki sem dönthet az emberek életéről az emberek megkérdezése nélkül. Ahogy a miniszterelnök apja sem csinálhatott hulladékfeldolgozót az érintettek beleegyezése nélkül, úgy Csányi Sándor sem építhet gumiégetőt a százhalombattai családok ablaka alá – mondta.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: