fbpx

Befejezéséhez közeledik a cikói társulás szelektív hulladékgyűjtési beruházása

Jól halad és december közepére befejeződik a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulásnak a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésére irányuló fejlesztése – mondta a projekt menedzsere kedden Komlón, sajtótájékoztatón.

Tölgyesi Balázs beszámolt arról, hogy a mintegy 1,6 milliárd forintos, 95 százalékban európai uniós pályázati forrásból finanszírozott beruházás Tolna és Baranya megyében 100 település mintegy 200 ezer lakóját érinti.
A pénzből több mint 83 ezer hulladékgyűjtő edényt, továbbá konténereket, mobil tömörítőket és munkagépeket vásároltak, amelyek használatával jelentősen csökkenthető a cikói lerakóba kerülő hulladék mennyisége, egyúttal növelhető az újrahasznosítható hulladék – mutatott rá.
Hozzátette: a fejlesztés eredményeként mérséklődik a közszolgáltató által fizetendő lerakói illeték, gazdaságosabbá válik a begyűjtési feladatok ellátása, a másodnyersanyagokból pedig értékkel bíró termékek hozhatóak létre.
Tölgyesi Balázs a cikói központú hulladékkezelési szolgáltatás megújítását fontosnak nevezte abból a szempontból is, hogy Magyarországnak az európai uniós irányelveknek megfelelően 2020-ra a jelenlegi 25-ről 50 százalékra kell növelnie az újrahasznosított hulladék arányát.
Ennek szellemében célszerű, ha a hulladék válogatása már a háztartásoknál megtörténik – jegyezte meg.
Polics József, Komló fideszes polgármestere örömének adott hangot, hogy a projektnek köszönhetően a város mind a 11 ezer háztartásának elérhetővé vált a szelektív hulladékgyűjtés, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az emberek környezettudatosságának erősödésével e lehetőséget minél többen igénybe veszik.

Forrás: MTI

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: