fbpx

Több mint 1,2 milliárdos hulladékgazdálkodási eszközfejlesztés Nyíregyházán

Befejeződött a több mint 1,2 milliárd forint értékű, európai uniós támogatású hulladékgazdálkodási eszközfejlesztés Nyíregyházán, ahol a családi házas városrészekben rádiófrekvenciás chippel látták el a háztartási szemétgyűjtő edényeket, a szelektív gyűjtéshez új műanyag tárolókat helyeztek ki, valamint korszerű szállítóeszközöket vásároltak.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Petró Árpád, a nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a pénteki projektzárón az MTI-nek elmondta: az 1,2 milliárd forint értéket meghaladó fejlesztéshez a beruházó önkormányzata 95 százalékos arányú uniós pályázati forrást, több mint 1,1 milliárd forintot nyert.

Az összegből fejlesztették a helyhatósági tulajdonban lévő társaság informatikai eszközrendszerét, chippel látták el a hulladékgyűjtő edényeket, hatékonyabbá téve ezzel a szemétszállítást és a nyilvántartási rendszert. A kukásautókat kamerával szerelték fel, ami lehetővé teszi, hogy azonnal jelzést küldjenek a kft. központjába, jelezve az esetleges szabálytalanságokat, például a “fekete ürítéseket”.

A hulladékgazdálkodási társaság 17 korszerű szállító- és rakodó járművet is vásárolt, s állított munkába. A projekt keretében 22 ezer családi házhoz helyeztek ki térítésmentesen 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt, amelyek a korábbi műanyagzsákos gyűjtést váltják fel.

Petró Árpád kiemelte: a 120 ezer lakosú szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen a fejlesztéssel 100 százalékos mértékűvé vált a szelektív hulladékgyűjtés, s a helyi lerakóba érkező, évi 120 ezer tonna szemét több mint 50 százalékát már újrahasznosítják.
Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a cég évente 1,5-2 milliárd forint árbevételt ér el a hulladék-szállítási szolgáltatásból, és 200 dolgozót foglalkoztat Nyíregyházán.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: