fbpx

Újabb kukásautót „öltöztettek fel” egy diák rajzával

Kisdiákok rajzai kerültek a MiReHuKöz új kukásautóira. Egy tiszapalkonyai fiatal rajzából is óriásmatrica készült – csütörtökön be is mutatták a helyi általános iskolában – írja a minap.hu.

Varga Renáta rajza óriásmatricaként került a MiReHuKöz kukásautójára. A fiatal elárulta, rajzával azt szerette volna ábrázolni, hogy neki mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, és hogy ne szennyezzük a környezetünket.

mirehukoz_tiszapalkonya_rajzpalyazat_151119-1.jpg

A gyerekek az iskolai szakkörön készítették a rajzokat. Péli Gyuláné, a Tiszapalkonyai Széchenyi István Általános Iskola intézményvezetője elmondta, Az öltöztesd fel a kukásautót pályázatra beadott rajz is egy ilyen szakkörön készült, a szakos pedagógusuk ösztönzésére.

mirehukoz_tiszapalkonya_rajzpalyazat_151119-4.jpg

– Több területen adtunk már be rajzpályázatot, bízunk abban, hogy ez csak a kezdet, és máshol is eredményeket fogunk elérni – mondta.

A MiReHuKöz Kft. képviselője szerint a környezet védelmére való nevelést már az óvodában el kell kezdeni. Ladányi Roland műszaki igazgató ismertette, elindítottak egy rajzpályázatot, amely során óvodások, alsó- és felsőtagozatos iskolások pályázhattak rajzaikkal.

mirehukoz_tiszapalkonya_rajzpalyazat_151119-2.jpg

– Körülbelül 350 rajz érkezett be a pályázatra, ebből választottuk ki a legjobbakat, melyek felkerültek a kukásautóinkra, illetve majd a később érkező autóinkra is ezek a rajzok kerülnek fel – mondta.

mirehukoz_tiszapalkonya_rajzpalyazat_151119-3.jpg

A rajzpályázatot a Miskolc térségi konzorcium területére vonatkozóan 37 önkormányzatot érintően írták ki. A beérkezett rajzokból várhatóan 20 kukásautóra kerülnek ki óriásmatricák.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: