fbpx

San Franciscóban betiltják a műanyag vizes palackokat

Újabb lépést tett a zöldítés felé San Francisco, a héten született döntés arról, hogy a város kezelésében lévő területeken tilos a műanyag vizes palackok árusítása. Aki megszegi, 1000 amerikai dollár büntetés kifizetésére kötelezik – írja a zoldhullam.blog.hu.

plastic-bottles.jpg

A város egyébként azt tűzte ki célul, hogy minden keletkező hulladékot újrahasznosít, azaz 2020-ra semmilyen hulladék nem kerül lerakóba. A döntés ebben a folyamatban jelent egy újabb lépést. A nejlonzacskók használatát már rég betiltották. A lakosságot most arra próbálják így ösztönözni, hogy térjenek át a többször is használható üvegpalackokra.

A műanyag palackok óriási környezeti terhet jelentenek, ráadásul becslések szerint a forgalomba került palackok fele egy használat után azonnal a kukában végzi. Az Egyesült Államokban csak 23 százalékot hasznosítanak újra.

Ha már a műanyag palackokról esik szó, fontos megjegyezni, hogy biomasszából is állítanak elő olyan műanyagokat, amelyekből palackok készülnek, azaz ebben az iparágban is kiválthatóak a fosszilis alapanyagok fenntartható módon.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://zoldhullam.blog.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: