fbpx

Szavazással a szemetelés ellen

A brit Hubbub alapítvány és a CommonWorks kivételes megoldást eszelt ki arra, hogyan tartsák tisztán a köztereket – írja a mediainfo.hu.

Közös kampányuk neve a “Tiszta utcák”, amely azzal a céllal jött létre, hogy játékos módon hívja fel a londoniak figyelmét a városi szemetelés problémájára. A Hubbub adatai szerint a brit főváros utcáin az éjszakai szórakozóhelyek előtt dohányzó vendégek termelik a legtöbb szemetet, a cigarettacsikkek eldobálásával.


Kép: Branding Magazine

Ezért azt találták ki, hogy ezeken a helyeken óriási csikkgyűjtőket helyeznek ki, ami önmagában talán még kevés lenne, de a mellékelt játékos szavazás úgy tűnik, segít a várt eredmény elérésében. Egy-egy cigicsikk bedobásával olyan sokakat megosztó kérdésekre lehet szavazni, hogy ki jobb focista Messi vagy Ronaldo, esetleg melyik esemény szórakoztatóbb, az olasz F1 verseny vagy a US Open. Az ötlet nem csak cigaretta csikkekkel működik, más helyeken – hasonlóan vicces szavazatokért – rágógumikat lehet a falra ragasztani – írta a Branding Magazine.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.mediainfo.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: