fbpx

Bemutatta új informatikai rendszerét a Hulladékgazdálkodási Társulás

Bemutatta új informatikai rendszerét a Hulladékgazdálkodási Társulás

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Európai Uniós és hazai költségvetési forrásokból komoly eredményeket ért el – írja az infomovar.hu.

Mosonmagyaróváron rekultiválta a levéliúti felhagyott lerakót, lebonyolította a hulladékgazdálkodási fejlesztési projektet. Most az ÚjSzéchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében szintén Uniós forrásból nyert 486 millió Ft támogatást egy 516 millió Ft összértékű fejlesztésre.

Az Uniós támogatásból megvalósult fejlesztéseket sajtótájékoztató keretein belül mutatták be. Az eseményen részt vett Sólyom Tibor, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projektvégrehajtási szervezetének vezetője, Kosár Tibor, a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagy Géza, a helymeghatározó műszert szállító Geotools Europe Kft. munkatársa.

A támogatás keretében lehetőség nyílta Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft., mint szolgáltató mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodájainformatikai fejlesztésére, korszerűsítésére is.
Egy nagy teljesítményű központi számítógéppel és 5 új munkaállomással bővült az informatikai rendszer.Ezzel lehetővé válik az ügyfél nyilvántartás korszerűsítése, több pontból történő elérhetőségénekbiztosítása.

Az ügyfélszolgálai irodában történt fejlesztéseket Kosár Tibor mutatta be.
“Nagyon jó, hogy a gépjárművek mellett az informatikai rendszer fejlesztésére is volt lehetőség a pályázaton belül. – mondta – A számítógépek és szoftverek így a mai kornak megfelelnek, alkalmasak a modern programok futtatására.”
Hozzátette, hogy bár a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nkft. egyelőre sajnos negatív mérlegeredménnyel dolgozik, bízik benne, hogy ezzel a fejlesztéssel el tudják érni, amit a kormány a közszolgáltatóktól elvár.

A nagy teljesítményű multifunkcionális készülék beállításával az évi 70-80 ezer számlanyomtatása sokkal gyorsabban megtörténhet, mint eddig és az iratanyag digitalizálása is megoldható agyors nagy mennyiségű szkennelési lehetőséggel.

5 db új ipari személyi számítógép beállításával megoldható lesz a hulladékgyűjtő udvarokban anyilvántartások vezetése és az ügyfelek ellenőrzése. Egy személy két hulladékgyűjtő udvarért felelős, így az5 géppel mind a 10 udvarban megoldódik a nyilvántartás problémája. Az udvarokba elhelyezésre kerül még
1-1 db kis teljesítményű nyomtató is.

Hamarosan interneten összekapcsoljuk a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft. csornai, jánossomorjai ésmosonmagyaróvári telephelyeit, ügyfélszolgálati irodáit, bekapcsolódnak ide a hulladékudvarok is. Ígykorszerű információs szolgálat segíti a hulladék gyűjtési- és gazdálkodási feladatok megoldását.

A rendszer kibővül még egy digitális fényképező géppel és helymeghatározó műszerrel. Ezek segítik az illegális hulladéklerakások azonosítását, dokumentálását, reménység szerint azok megszüntetését. Ezen projekt keretében beszereztek egy korszerű helymeghatározó műszert is, amelyet a szállító cég képviselője be is mutatott. Néhány éve még a földi helymeghatározás bonyolult művelet volt,hiszen a szárazföldön különböző tereptárgyakhoz, hegycsúcsokhoz, templomtornyokhoz igazodva lehetett meghatározni a földrajzi helyzetet, a tengeren pedig a nap állásához és az órához igazítva lehetett kiszámítani a pontos helyet. Ma a föld körüli pályára állított műholdrendszer jelei alapján kisebb pontosságú(mobiltelefonok, gépkocsiba építhető GPS rendszer) és a földmérő szakemberek számára elérhető nagypontosságú műszerek segítségével pillanatok alatt megállapítható a földrajzi helyzet. A beszerzett műszerez utóbbi kategóriába tartozik, pontossága méter alatti. Ennek segítségével újfajta módon, a földrajzi koordináták megadásával lehet meghatározni a helyzetet.

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft. ezen műszer használatával korszerű nyilvántartást tud készíteni a hulladékgyűjtő szigetek, hulladék udvarok, illegális lerakások, gyűjtőedény kihelyezések, lomtalanításra kihelyezett edények helyzetéről.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.infomovar.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .