fbpx

Újra támogatási lehetőség a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás működtetésének biztosítása érdekében

A kedvezményezettek köre

Egyedi kérelmet az a közszolgáltató adhat be, amely rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága és annak jogelődje által kiadott minősítéssel, valamint az egyedi kérelemben megadott közszolgáltatási területen a települési önkormányzatokkal a 2012/21/EU bizottsági határozat[1] szerint megkötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződéssel.

Nem adhat be egyedi kérelmet az a gazdálkodó szervezet, amely ideiglenes közszolgáltatást lát el, valamint közszolgáltató arra a közszolgáltatási területre, amelyen ideiglenes közszolgáltatást lát el.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A támogatott időszak és a támogatás formája

Az FM egyedi kérelem útján a közszolgáltatók 2015. január 1. – 2015. szeptember 30. között felmerült, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység üzemi eredménye alapján kimutatott hiányát vagy az üzemi veszteség erejéig a kifizetetlen számlák kiegyenlítését utófinanszírozás formájában előleg nyújtása mellett támogatja. A támogatás egyszeri és nem visszatérítendő.

Üzemi eredmény hiányának kompenzálása esetén – 5,0 millió forint támogatási összeg felett – a Támogatás 70 %-a előleg-finanszírozás, míg a fennmaradó 30 %-a kifizetése utófinanszírozás keretében történik

Kifizetetlen számlák esetén – 5,0 millió forint támogatási összeg felett – a Támogatás 90 %-a előleg-finanszírozás, míg a fennmaradó 10 %-a kifizetése utófinanszírozás keretében történik.

Az egyedi kérelem beadási határideje: a közlemény megjelenését követő 10. nap

[1] Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 106. cikke (2) bekezdésének az általános gazdasági érdekű szolgáltatások nyújtásával megbízott egyes vállalkozások javára közszolgáltatás ellentételezése formájában nyújtott állami támogatásra való alkalmazásáról szóló 2012/21/EU bizottsági határozat (HL L 7., 2012.1.11., 3.o.)

Részletek ide kattintva érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: