fbpx

Nem hasznosítjuk jól az elektronikai hulladékot

Európa elektronikai hulladékának csak a harmada lett megfelelően újrahasznosítva az ENSZ és az INTERPOL közös tanulmánya alapján – írja a pcworld.hu.

Az európai célhoz a legközelebb a svédek és a norvégok voltak, náluk ez 85 százalékos arányban valósult meg. A legrosszabbul, 20 százalék alatt Románia, Spanyolország és Ciprus teljesített.

Európában az akkuval és a kábelesen működő eszközöket is újra kellene hasznosítani a fémek visszanyerése és a mérgező anyagok kiszűrése érdekében.

Nem hasznosítjuk jól az elektronikus szemetet 1

Az adatok 2012-re vonatkoznak, és azt is bebizonyították, hogy a megunt termékek nem Afrikában kötnek ki. Valójában a szomszédságokba kerülnek illegális utakon.

2012-ben Európa 9,5 millió tonna elektronikai hulladékot termelt – ebből 3,3 millió tonnát hasznosítottak megfelelően. A szakértők szerint az egyik nagy probléma, hogy az emberek nem tudják, hol lehet megtalálni az újrahasznosításra kijelölt központokat.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://pcworld.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .