fbpx

Hulladékgyűjtő udvart létesítenek

A város korábban közel nyolszázezer eurós támogatást kért – végül egy centet sem kapott – írja az ujszo.com.

Szelektált hulladék elhelyezésére szolgáló gyűjtőudvart alakítana ki a város vezetése, a beruházás megvalósításához szükséges pénzt újra pályázat útján próbálják megszerezni.

2011 novemberében egy hasonló pályázatot már eljuttattak a környezetvédelmi minisztériumhoz, melyben 773 477 euró – vissza nem térítendő – támogatást kértek az udvar kialakításához, a településnek a 814 187 euró összköltségű fejlesztés kiadásainak csupán öt százalékát (40 709 euró) kellett volna állnia. Ebből a pénzből az elképzelések szerint a Stadion és a Štúr utca közelében található városi tulajdonú parcella területére szilárd burkolat került volna, az udvar körbekerítését, bekötőút és hangárok építését tervezték, és ebből a pénzből vásárolták volna meg a gyűjtőudvar üzemeltetéséhez szükséges berendezéseket, gépeket és eszközöket: pl. traktort, pótkocsit, rakodógépet, új szállítójárművet és hulladéktároló konténereket.

A várost azonban később arról értesítették a minisztérium illetékesei, hogy a pályázat mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelt az elvárásoknak, kérelmüket – forráshiányra hivatkozva – mégis elutasították.

Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere lapunknak elmondta, a tervek megvalósításáról nem tettek le, újra hozzájárulást kérnek az udvar kialakításához. A település egyébként a város kataszterében található illegális szemétlerakatok felszámolásához is hozzájárulást igényelt a közelmúltban. Ezt megelőzően feltérképezték a lerakatok pontos helyét, majd a szükséges engedélyek és bizonylatok beszerzése következett. Királyhelmecen a megpályázható legnagyobb összegre, 100 ezer euróra is szükség lenne ahhoz, hogy a várost évek óta sújtó problémát legalább részben megoldhassák.

Az önkormányzat pályázatáról egyelőre nem született döntés.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://ujszo.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: